Locatie:
Olst
Opdrachtgever:
Combinatie Olasfa vof
Periode:
Vanaf juni 2015

Op het terrein van de voormalige asfaltfabriek Olasfa te Olst is een saneringsaanpak voorzien met gebruikmaking van neutraal Fentons Reagens.

De in de bodem aanwezige teer- en olieachtige stoffen zijn in een dermate hoge vracht aanwezig dat een grote hoeveelheid chemicaliën noodzakelijk is om de verontreiniging  chemisch af te breken dan wel beschikbaar te maken voor andere saneringstechnieken. Om in de gestelde doorlooptijd zo effectief mogelijk de benodigde chemicaliën in de bodem te kunnen injecteren maken wij gebruik van onze volautomatische ISCO unit.

 

De unit maakt het mogelijk om op een veilige manier chemicaliën in de bodem te brengen gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week, waardoor met een 4 keer grotere snelheid gewerkt kan worden dan met conventionele technieken, Deze unit is uniek in de wereld en heeft zijn meerwaarde op diverse plekken reeds bewezen. Wij denken met de inzet van de unit een verregaand resultaat te kunnen realiseren op het terrein op de voormalige asfaltfabriek Olasfa.