Locatie:
Centrum Arnhem
Opdrachtgever:
Gemeente Arnhem
Periode:
juli 2018 - 14 december 2018

Enkele maanden geleden is de gemeente Arnhem gestart met het uitvoeren van werkzaamheden die moeten leiden tot een verbetering van de verkeerssituatie ter hoogte van het Roermondsplein en de Oude Kraan.

 

Het gaat om het verleggen van de rijbaan richting Oosterbeek en het aanleggen van een rechtstreekse aansluiting vanuit de Willemstunnel naar de Weerdjesstraat. De lus die het verkeer nu vanuit de Willemstunnel richting Weerdjesstraat moet maken, komt te vervallen.Dat maakt de verkeerssituatie niet alleen logischer, het levert ook ruimte op.

Omdat de afslag naar de Oude Kraan verdwijnt, zal verkeer dat naar Oosterbeek wil, eerst onder de brug door moeten en vervolgens rechtsaf slaan richting Onderlangs. De parkeerplaatsen op de Blauwe Golven blijven bereikbaar via de Oude Kraan.

 

De werkzaamheden starten op 9 juli 2018 en worden uiterlijk op 2 november 2018 afgerond. De uitvoering vindt plaats in 5 fasen (sommige met een deelfase) waardoor bereikbaarheid en verkeersdoorstroming altijd is gewaarborgd. Alleen in het weekend van 12 tot en met 15 oktober (06:00 uur) zijn er afsluitingen.

 

Op de speciale facebookpagina (Herinrichting-Roermondsplein-Arnhem) en op de projectapp “Roermondsplein” kunt u de actuele situatie vinden. Met de projectapp kunt u de tekeningen vergroot bekijken. Maar ook geven wij pushberichten als de situatie wijzigt of als er calamiteiten zijn. Redenen te over om de projectapp te installeren. Belangrijkste voor u is dat voor de feestdagen het centrum (zuidkant) weer optimaal bereikbaar is.

 

Het verkeer kan blijven doorstromen maar zal uiteraard wel hinder ondervinden. Wij proberen dit tot een minimum te beperken.

 

Als extra communicatiemiddel zetten wij een speciale omgevings-app Roermondsplein in waarop betrokkenen meldingen over de werkzaamheden kwijt kunnen. De uitvoerder Peter van Heek beheert ook een eigen Facebookpagina Herinrichting Roermondsplein Arnhem  over het project. 

 

Scan onderstaande QR-code om de app te downloaden

 

projectapp