‘Ik had heerlijke druiven hangen in mijn tuin, maar ik at ze niet.’ Mechteld Lureman is aan het woord. Ze woont aan de Veerstraat in Wageningen en de grond in haar tuin is vervuild. Het is zo erg dat de gemeente nu overgaat tot sanering. De grond is er waarschijnlijk in de jaren ’80 gestort. Waar het vandaan komt en hoe de grond vervuild is geraakt is niet met zekerheid te stellen. Buurtbewoners vermoeden dat het weggehaald is bij de gasfabriek in de buurt.

 

Duidelijk is wel dat er PAK’s en lood in de grond zit. Bij hoge concentraties is die kankerverwekkend en lood kan ook een negatieve impact hebben op het IQ van kinderen. ‘Ik liet mijn dochtertje van drie liever niet meer in de tuin spelen.’ Mechteld is blij dat de grond nu gesaneerd wordt….Kijk voor het volledige nieuwsbericht en het filmpje op https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2325458/Wageningen-saneert-vervuilde-tuinen-Liet-mijn-kind-liever-niet-in-de-tuin-spelen

 

NTP Groep heeft de opdracht gekregen van de gemeente Wageningen om de tuinen aan de Veerstraat te saneren en is daar momenteel volop mee bezig. 

 

Kijk voor uitgebreidere informatie op https://www.wageningen.nl/inwoners/Projecten/Bodemsanering_Veerstraat.