We zijn als NTP Groep maatschappelijk betrokken en we hebben een sociaal hart. We vinden het belangrijk om duurzaam te investeren in goede doelen die echt verschil kunnen maken. Investeren in onderwijs is investeren in een betere toekomst. Een kind dat onderwijs krijgt, kan zich persoonlijk ontwikkelen, heeft toegang tot de arbeidsmarkt en kan zo later bijdragen aan de maatschappij.

 

De economie van Gambia behoort tot de zwakste in de wereld. Meer dan 60% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Slechts een kwart van de bevolking heeft ooit een school afgemaakt. Gambia ligt in Afrika en grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een smalle strook langs de Gambia-rivier en heeft ruim 2 miljoen inwoners.

 

Via de stichting ‘Bennie helpt Gambia’ uit Coevorden is NTP Groep een aantal jaar geleden, via onze inmiddels oud-directeur Jan Ras, in contact gekomen met de stichting Christian Community of Latrikunda (CCLK).  CCLK  is opgezet door jonge Gambianen om kinderen en jongeren in de wijk Latrikunda in Gambia te ondersteunen in hun toekomstplannen.

 

NTP Groep is al sinds 2011 betrokken bij de ontwikkeling van de Latrikunda School in de stad Serekunda in Gambia. Serekunda is de grootste én snelst groeiende stad van Gambia.

In 2010 stond er een kleine, vervallen school met twee kleine lokalen, zonder stromend water en elektriciteit, die nodig toe was aan vervanging.  NTP Groep heeft de bouw van een volledig nieuw schoolgebouw financieel mogelijk gemaakt en met vanuit Nederland verscheepte bouwmateriaal  ondersteund.  In 4 fasen is er vanaf 2011 gebouwd aan een volwaardige school met  goede sanitaire voorzieningen. In het najaar van 2018 is de bouw van het laatste gedeelte van het schoolgebouw afgerond en zijn er in totaal 8 volwaardige klaslokalen,  een kantoor én stromend water en elektriciteit in de school aanwezig.

 

Dit schooljaar krijgen er 240 leerlingen les in het NTP-schoolgebouw. Voor 240 kinderen een leven lang effect. Een goede opleiding maakt de kinderen zelfstandig, zelfredzaam en minder afhankelijk van hulp van buiten. Het schoolbestuur bestaat uit 3 lokale personen en er zijn 10 leerkrachten én een verpleegster in dienst voor de educatie en voor het bewaken van de gezondheid van de kinderen. 

De bouw wordt uitgevoerd door bedrijven uit Serekunda zelf die wij als NTP Groep de opdrachten verstrekken en waarvan we de betalingen verzorgen. We zijn er als NTP Groep trots op dat het echt een school van de inwoners, de ouders en kinderen uit Latrikunda zelf is geworden en hopen hiermee letterlijk en figuurlijk een steentje bij te hebben gedragen aan de toekomst van de kinderen uit Latrikunda.

Neem voor meer informatie contact op met:
Martin Slot
06-20399044
m.slot@ntp-enschede.nl